CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

::My Lovely Day::

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

My Baby =)

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 26, 2010

Take a break wit KitKat


bila hati gundah gulana..
rasa mcm x sedap hati je kan...
harusla baca Al-Quran la kan..
tp coklat juga bole wat hati aku tenang..
di samping perut kenyang.. haishh tetiba jerp..:P
tp Chmie dengan coklat x dpt dipisahkan..
coklat ibarat peneman di kala ketensiOnan :P
Chmie pn x taw nape...
hurmmm...
camnO bdn x rasa mcm dipam².. hakhak..
ape² pun.. ekceli coklat nih ade kebaikannya...
ini CHmie cedOk dari sumber² yang boleh dipercayai such as dis blOg

Kebaikan COKLAT

1. Coklat itu menggembirakan
Satu bahan yang terkandung dalam coklat adalah Phenylethylamine, di mana ia merangsang rasa gembira pada otak. Ada yang mengklasifikasikan coklat sebagai aphrodisiac, Bagi meransang kegembiraan ketika bersama bagi org yg da berkahwin.. silala mkn COKLAT ya.. :P

2. Coklat itu mengurangkan rasa sakit
ini betul² punya kejadian.. hahah.. Chmie klu time PMS kan.. zaman anak dara dulu arr.. klu slalu kena senggugut.. Chmie mkn cOklat... nyummy ;)

3. Coklat sumber anti oksidan
Coklat ade anti oksidan yg boleh membuatkan wajah awet muda.. tp sila jgn mkn berlebihan yer.. dikhuatiri kencing manis lakz nnti :P

4. Coklat ada anti-depressant
Coklat penenang jiwa... huhuhu..

5. Coklat ada banyak nutrisi
Seperti iron, calcium, potassium dan vitamin A,C,D,E dan B1.

6. Coklat boleh divariasikan
Boleh dimakan begitu saja atau boleh dibuat minuman yang heaven! ni boleh menggantikan pengambilan kafein ye kekwn... Coklat juga boleh dibuat kek.. walla... sedapnye Chocolate Indulgence ;)

8. Coklat menurunkan tekanan darah
Yang ini khusus kepada dark-choc.

9. Coklat mengandungi lemak
TETAPI, yang tak terlalu membahayakan kesihatan. satu pertiganya adalah oleic acid (jugak terdapat dalam minyak zaitun), satu pertiga adalah stearic acid (bertindak secara neutral terhadap kolesterol) dan satu pertiga lagi adalah palmitic acid. Hanya satu pertiga ni saja yang boleh dikatakan bad for health. yang penting (merangkumi points kat atas jugak) - makan secara sihat okeh :)

& yang paling penting... drums rolll.. :P
 
10. Coklat lambang kasih sayang
Untuk orang berkasih sayang, bunga & coklat itu sinonim. Coklat tu  lemak berkrim itu lambang kemanisan dan kesedapan berumahtangga (aiwahhh :P)

tOp of all... plg CHmie suker... kalau dapat cOklat F.R.E.E ... sapa mau bagi ;)



1 kata² pujangga:

MyKhalish said...

hmm blk mau crk kitkat la... tp ssh dah nak jupe kitkat balut kertas kan. semua balut plestik. xfeeell.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...