CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

::My Lovely Day::

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

My Baby =)

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, July 27, 2009

Jeng.. Jeng...Jeng...

Salam... nantikan kemunculan posting ku yg terbaru... Intro jerk dlu yer.. heheheh...

LAYAN...








Tuesday, June 23, 2009

:: 4 days to go ::

Assalamualaikum....

teruja.. takut.. amat happy... berdebar... semuanya bercantum menjadi satu.. hari yang akan menjadi ingatan ku smpai bila²...

pada sahabat blogger ku sekalian... kehadiran anda ke majlis bersejarah ini amat aku harapkan... semoga kehadiran anda akan memeriahkan lagi majlis ini...

mohon maaf kerana tidak dapat mengutuskan kad jemputan... jemput secara virtual pun OK kan... mohon maaf sgt..

saya amat berbesar hati menjemput anda semua ke majlis perkahwinan saya..

di dalam post sebelum ini saya ada paste kan map dan kad jemputan saya... harap ianya dapat membantu anda...

terima kasih atas doa² dan ucapan yang tidak dapat saya balas dengan kata²...

doakan agar semuanya berjalan dengan lancar.. Insya ALLAH amin... =)


Salam sayang buat semua...

Friday, June 5, 2009

::Surprise dari Chteh::

Assalamualaikum...

Semalam genapla umur aku 27 tahun... walla yesterday is ma birthday. aku gumbira coz i got sumthing surprise from my Chteh.. heheh... * terharu coz he's so romantic..heheh..

Ekceli x nak citer banyak.. cume aku nk paste dis piccas for ma dear lil sis.. adik.. amcam..? dis year hadiah paling berharga pada birthday ku kali ini adalah perkahwinan ku.. Insya ALLAH.. semoga semuanya berjalan dengan lancar... doakan kami yer... Doaku agar aku dikurniakan kesihatan yang baik dan dipanjangkan umurku agar aku dapat membalas jasa dan membahagiakan mak, ayah dan family aku dan dapat memperbanyakkan amal sebagai bekalan di akhirat kelak.... dilimpahi rezeki yang diberkati olehNya..aku ingin jadi anak+ isteri & ibu yg baik...Insya Allah..AMIN..


Thursday, June 4, 2009

::Jemputan ke Majlis Bersejarah::

Assalamualaikum.....

Dengan keizinan dan penuh rasa kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T
Menyusun jari jemari dan dengan hormatnya menjemput kehadiran

Sahabat-sahabat blogger yang ku kasihi

sekeluarga ke Majlis Perkahwinan bagi merasmikan tambatan janji, izin berwali, ijab bersaksi

di antara saya, Nor Emiliza Binti Zainuddin dan pasangan saya, Shahrizal Bin Samsudin


pada hari Sabtu, 27 Jun 2009 bersamaan 4 Rejab 1430h
di kediaman keluarga ku beralamat
3927 Taman Seri Mutiara,
73000 Tampin, Negeri Sembilan

No. untuk dihubungi : 019-6168844


Beras kunyit kami taburi, mawar wangi kami renjisi,
undangan kami setulus hati, dari kami raja sehari.

Semoga kehadiran serta iringan doa restu daripada kalian akan menjayakan lagi majlis perkahwinan ini serta diberkati Allah S.W.T. Insya ALLAH..







Thursday, May 21, 2009

::RinDunyeR::

Assalamualaikum pembuka bicara... Sudah sepurnama aku biarkan blog ini sepi tanpa berita.. Disebabkan bebanan kerja dan penyakit 'M' yang menimpa diriku juga masa yang begitu mencemburui ku.. huhuh.. * ayat x bley tahan... apsal laks aku formal amat neh,...? heheh

Blogku yang lalu... aku ada announcekan yang aku skangneh da bgelar tunangan orang.. Syukur Alhamdulillah ke hadrat Illahi.. dengan izinnya hubungan kami direstui olehNya.. dan dipermudahkan segala²nya.. Alhamdulillah...

Tanggal 8 Mac 2009.. adalah hari di mana aku telah dirisik dan sekaligus diikat dengan 1 ikatan pertunangan.. Terima kasih kepada familyku yang telah bertungkuslumus menjayakan majlis pertunanganku ini... I luv u all... so much.. terima kasih jua pada tunangku kerana menjadikan ianya 1 kenyataan... setelah hubungan kita menjangkau 6 tahun.. Insya Allah, kami akan diijabkabulkan pada 27 Jun 2009 bersamaan 4 Rejab 1430h, Sabtu di kediamanku di Tampin Negeri Sembilan.. kepada rakan² bloggers... anda semua dijemput hadir ke majlisku ini.. kedatangan anda amatlah ku alu²kan... bagi meraikan majlis bersejarahku ini.. Insya Allah...

Oklah la neh.. marila melayan piccas majlis pertunanganku ini... sory yer... lambat diupload dan dihebahkan.. atas permintaan individu tertentu.. huhuh..


* tq mum.. i love u..




hantaran dari ku








Tuesday, April 28, 2009

::Kepulangan Yang Dinanti...::

Assalamualaikum....

I'm back in blogging world.... Maafkan diriku kerana membiarkan blog ku ini dilitupi dengan sawang² nan grata... heheh... bile kesibukan kerja membatasi segalanya... teratakku terbiar sepi.. maafkan diriku sekali lagi.. terlalu banyak cerita yang ingin aku kongsikan bersama sahabatku sekalian.. terutama skali story yang aku sudah bergelar tunangan orang... =) TUNGGU... kepulanganku di dalam dunia blog ini.. heheh.. skangneh der kije nk wat... i'll story morry de morning glory 2 uolls k... misz uolls.. muahzzz..

p/s: Tajuk x bley blah.. mcm lagu raya daa.. harharhar... =)


Wednesday, April 1, 2009

:: I Miss U Danish.. =) ::

Assalamualaikum pembuka bicara.. walla... aku telah ditimpa penyakit M dalam dunia blog neh.. tp x bersawang lagi kan.. kat sini aku juz nk kongsi ngn engkorang esp. my lil sis.. pasal entry aku yg lepas.. klu korang masih samar².. entry aku berkaitan dis little kidz.. Danish ku sayang... ini juga khas untuk tatapan adikku jua.. adik.. heheh.. amcam danish da tembem neh.. maksu dia bila nk balik.. heheheh.... balik taw end of dis year... huhu.. danish da tentu leh main² ngn maksu nye.. skangneh aku kerap rindu sama ini budak... so chomeyyy... =) LAYAN...





Friday, March 27, 2009

:: Layan ::

Assalamualaikum... Bilakah tagging game ini akan berakhir... haiya...tag dari adikku..huhu.

Senaraikan:

::3 lagu yang wajib ada dalam playlist::
1) Asma ul Husna *lagu untuk kami tidurkan Danish =)
2) Terima Kasih Cinta *jiwangz karat.. huhu
3) Sampai Syurga * i luv dis song =)

- ekceli banyak lagi lagu wajib.. tp aku yang menurut arahan..heheh

::3 barang yang wajib dibawa bersama::
1) handpone
2) purse
3) lip gloss

::3 tempat yang dekat dihati::
1) rumahku syurgaku..
2) Mekah al-Mukarramah * insya allah ade rezeki aku tingin jejakkan kaki ke sana
3) Sekolahku Kolejku.. * rindu sume kenangan di sana ;)

::3 laman web yg selalu dilawati selain Facebook, Friendster, Myspace ::
check it out..yeehaa..
1) Lurvely Site =) * my lovely blog..
2) www.ppj.gov.my * my ofisio website..
3) www.google.com.my * tmpt aku mencari info..
p/s : adakah jawapan ku menepati citarasa soalan hehe ;)

::3 blog yang nak ditag::
3) misz Wanie sahabat gelapku.. huhu.. * wanie suka tag kan.. hehe


- The End-

Friday, March 20, 2009

:: Piccas lagii...::

Salam.. Kali ni entry aku hanya entry bergambo... heheh.. maklumla da jumpa piccas yang bole diupload.. so here u are.. piccas aku bersama kekwn Chteh di wedding Membe Poli Chteh di Meru Klang.. Citer ni aku da post dalam 2 bln lps kot.. sekiranya terlupa yang mana satu.. aku link kan kembali entry tersebut.. LAYAN....

* kami baru sampai coz sesat skit.. trus g ambil santapan.. ;)

* X bape nk licin coz b4 dis da serbu 2 kenduri kawen.. huhu

* Chteh tersengih kekenyangan :p

* setel ok segala hidangan.. tgh bersantai heheh

From L to R : Azman Jawa (Pengantin) , Faruq, Awek Faruq, Chteh, Aku, Awie, Shah

p/s: En Shah, pandang mana tuh..?

* Chteh selaku Photographer.. Tgh wat lawak.. lawak ape..? Kami² je tau.. huhu


:: SEKIAN TERIMA KASIH ::

::Email yang buat aku sebak di pagi hari::

Tangan Yang Indah

(Kepada sesiapa yang masih ada ibu... )

Ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya untuk shopping bersamanya kerana dia menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya sebenarnya tidak suka pergi membeli belah bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah orang yang sabar, tetapi walaupun demikian kami pergi juga ke pusat membeli belah tersebut. Kami mengunjungi setiap butik yang menyediakan pakaian wanita, dan ibu saya mencuba sehelai demi sehelai pakaian dan mengembalikan semuanya. Seiring hari yang berlalu, saya mulai penat dan kelihatan jelas riak2 kecewa di wajah ibu.

Akhirnya pada butik terakhir yang kami kunjungi, ibu saya mencuba satu baju kurung yang cantik . Dan kerana ketidaksabaran saya, maka untuk kali ini saya ikut masuk dan berdiri bersama ibu saya dalam fitting room, saya melihat bagaimana ibu mencuba pakaian tersebut, dan dengan susah mencuba untuk mengenakannya. Ternyata tangan-tangannya sudah mulai dilumpuhkan oleh penyakit radang sendi dan sebab itu dia tidak dapat melakukannya, seketika ketidaksabaran saya digantikan oleh suatu rasa kasihan yang dalam kepadanya. Saya berbalik pergi dan cuba menyembunyikan air mata yang keluar tanpa saya sedari. Setelah saya mendapatkan ketenangan lagi, saya kembali masuk ke fitting room untuk membantu ibu mengenakan pakaiannya.

Pakaian ini begitu indah, dan ibu membelinya. Shopping kami telah berakhir, tetapi kejadian tersebut terukir dan tidak dapat dilupakan dari ingatan ..

Sepanjang sisa hari itu, fikiran saya tetap saja kembali pada saat berada di dalam fitting room tersebut dan terbayang tangan ibu saya yang sedang berusaha mengenakan pakaiannya. Kedua tangan yang penuh dengan kasih, yang pernah menyuapi, memandikan saya, memakaikan baju, membelai dan memeluk saya, dan terlebih dari semuanya, berdoa untuk saya, sekarang tangan itu telah menyentuh hati saya dengan cara yang paling berbekas dalam hati saya.

Kemudian pada malam harinya saya pergi ke kamar ibu saya mengambil tangannya, lantas menciumnya ... dan yang membuatnya terkejut, saya memberitahunya bahwa bagi saya kedua tangan tersebut adalah tangan yang paling indah di dunia ini. Saya sangat bersyukur bahwa Tuhan telah membuat saya dapat melihat dengan sejelasnya, betapa bernilai dan berharganya kasih sayang yang penuh pengorbanan dari seorang ibu.

Saya hanya dapat berdoa bahwa suatu hari kelak tangan saya dan hati saya akan memiliki keindahannya tersendiri. Dunia ini memiliki banyak keajaiban, segala ciptaan Tuhan yang begitu agung, tetapi tak satu pun yang dapat menandingi keindahan tangan Ibu...

" JIKA KAMU MENCINTAI IBU MU KIRIMLAH CERITA INI KEPADA ORANG LAIN, AGAR SELURUH ORANG DIDUNIA INI DAPAT MENCINTAI DAN MENYAYANGI IBUNYA".

I LOve Emak n Ayah Very Much.. Ayah..Emak... U're my life.. U're lighten up my life...

Note: Berbahagialah yang masih memiliki Ibu Bapa.Dan lakukanlah yang terbaik untuknya....

::Piccas::

Salam... kali nie aku xnk cite ape² cuma aku nk upload piccas yang aku snap berkaitan entry aku yang lepas... lama gak la entry aku neh.. baru jumpa kabel untuk men'transfer' piccas.. hehehe... entry berkaitan aku hang out ngn Chteh dan si cilik Jela.. so layan...



* jari sape la yang ganggu piccas aku neh.. hehe.. opss jari CHteh ler...

*see... Jela berjalan dengan bangganya hanya dengan berkaki ayam.. adik..adik..

* nk nyuruk muke kunun.. :p

* adess... beratnye dik non... muka i pn x leh control.. :P



* alahai..Chteh..nape muka munyuk jerkk.... ;)


* antara senyum @ tidak.. hehe kt kedai makan.. lapo.. :P



::THE END::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...